Недеља, Јул 04, 2010

Форуми – виртуелне установе за ментално оболеле

Сaкупио сам различите текстове о патологији форума, а затим сам их објединио у једну целину. Надам се да ће вам бити од користи и да се нико неће препознати J 

Forum

Форуми су најзагађенија места на интернету. Патолошки су загађена огромном количином глупости, идиотизма, лажи, тињајуће нетрпељивости и мржње. Форуми су рај за психичке болеснике, патолошке лажове, простаке и примитивце, садисте, провокаторе, инфантилне и баналне људе. Но кренимо редом... 

На свакоме форуму можете наићи на барем једног правог психичког болесника. Текстови ових људи се стално врте око одређеног, малог броја тема, које уствари представљају њихове фикс идеје. Те теме су најчешће секс, религија, социологија, филозофија и наука. За овакве случајеве је карактеристично да скоро никада не учествују у другим темама, као и да опсесивно врте и разрађују једну те исту идеју, коју и против неодобравања околине упорно бране. На овакве људе форумаши углавном реагују на три начина. Неки им се сурово подсмевају, притворно дискутујући подстичу их да иду до крајњих граница и да праве још веће будале од себе. У ову групу спадају и садисти,  који користећи се етикетом будала која прати овакве особе, као и попустљивошћу администратора у расправи са оваквим особама, немилосрдно се над њима иживљавају. Но о садистима ћемо касније... Неки други форумаши психички оболеле једноставно игноришу, док они трећи иако нормални, овакве људе узимају за озбиљно и упуштају се у мучну и јалову расправу са њима. Ови трећи, не увиђајући са киме имају посла троше силну енергију и време, покушавајући да оболелима докажу како греше, како су у заблуди и како говоре гомилу глупости. Ова трећа врста, којој сметају оболели,  је такође  непопустљива и упорно покушава да ова лудачка трабуњања разумом обезвреди и оспори. Наравно на ове њихове покушаје да их дискредитују оболели реагују још агресивнијим наступом у одбрани њихове фантазије. Ментално оболели по форумима, често оспоравају прихваћене научне теорије, праве своје сопствене теорије,  доказе и фанатично настоје да докажу како научници у нечему крајње баналном тобоже греше. Неки  од њих одбацују постојећа верска учења као таква и модификују их мешајући традиционална верска учења са сопственим фантазијама. Неки од њих пак употпуности измишљају своју сопствену веру и очајнички настоје да придобију своје следбенике.Постоји и њихова сушта супротност  а то су фанатични верници, који све посматрају кроз верску догму и проводе читаве сате нападајући преко форума све што се противи вери (науку, технику, технологију цивилизацију,  итд.) . Неки од ментално оболелих су опсeднути теоријом завере, неки су дубоко забраздили у филозофију, метафизику, окултно и фантастично. Неки од њих су сексуални манијаци, воајери, педофили и перверти. Напокон неки од њих једноставно  бескрајно неповезано трабуњају  гомилу глупости, које нико сем њихових конфузних умова не може разумети. 

Лажови су веома чести.  То су људи који или имају патолошку потребу  да импулсивно стално лажу или људи који лажући теже да барем на интернету задовоље своје потребе за пажњом, поштовањем, дивљењем и попоуларношћу у друштву. Лажове је лако препознати, то су они чланови форума чије су приче о њима самима, као и о њиховом животу  готово увек фантастичне, невероватне и на граници немогућег. Они су увек хероји  њихове приче, високо су образовани, имају све материјално, свуда су били, све су видели , све знају и умеју, све су у животу радили и искусили. Неки од њих вероватно на форуму изфантазирају цео свој живот, брижљиво,  од самога почетка,  (пред форумашшима)  градећи одређени лик. А ликови које они измишљају су заиста маштовити, лажови често воле да се представљају као високо образовани (као научници, најчешће физичари, као лекари специјалисти, инжењери конструктори, стручњаци који раде у иностранству на чувеним универзитетима и институтима), затим као војна лица,  ветерани ратова, као авантуристи (планинари, рониоци...), велики сексуални заводници. Има оних који и импулсивно, махинално лажу, па њихова прича често варира од теме до теме. Тако је рецимо један форумаш у једној теми био стручни сарадник «Макс Планк» института , а у другој археолог !?! Такви лажови не граде чврсто само један лик и не држе се само једне приче па тако често бивају ухваћени у лажи. Такав тип људи не престаје са лажима чак и када им већи број људи отворено каже да  фантазирају! 

 Садисти су ту да би се на некоме иживљавали и  притом уживали у његовом душевном болу. Садисти су добри  аналитичари и пажљиво проучавају личности форумаша, како би уочили комплексе од којих појединци пате. Затим отпочињу вербалну игру у коју увлаче жртву, притом свесно циљајући на њене комлексе не би ли јој нанели душевни бол. Овакве особе своју жртву вређају помињући им њихову дебљину, физички изглед, интелигенцију обазовање као и друге ствари које чине одређену особу искомплексираном. Честа мета садиста су и људи против којих постоји удружена читава једна група форумаша. Такви људи су садистима лака мета и они се придружују хајци настојећи да је још више потпале, те да она поприми још већи интензитет. 

Провокатори  или  тролови су  аутори, чији је једини циљ, да својим прилозима изазову што већу пажњу посетилаца и што обимнију реакцију других аутора.Тролови, обично нису тематски заитересовани, него наступају агресивно са покушајем стварања раздора у постојећој заједници,  дискредитовања особа са другачијим мишљењем  или усмеравања  тока дискусије у непродуктивном правцу.Поједини  тролови се користе префињеним  дијалектичким и реторичким методама и тако се камуфлирају да често веома дуго  остају непримећени. 

И на крају интернет инфантилне  и баналне особе су људи који су већ увелико у средњем добу а када посматрате њихове постове имате утисак да читате текст детета. Такве особе су незреле, пишу инфантилне текстове који су садржајно празни, често очајнички траже да им се посвети пажња. Овакве особе често као одговор не искуцају ни једну једину реч, већ пошаљу само смајли. Дакле када на неком форуму видите читаву страну где се као одговори појављују само смајлији, знајте да имате посла са интернет инфантилним особама. 

Pa [Одговори]

I jeste tako, zato ja vise ne gubim svoje vreme rspravljajuci se sa gomilom psihica.

Comment by BojanM (07/04/2010 22:54)

I ovde [Одговори]

Imaš puno internet infantilnih i na ovome blogeru. Sve neke sredovečne žene koje sa klinkama njaču o ljubavnim jadima. Sredovečne žene koje prosto vape za pažnjom i dolaze ovde više da bi se družile, a ne da bi bloovale.

Comment by Goksi (07/05/2010 21:05)

[Одговори]

Internet je realan zivot, samo prebacen u malo drugaciju ravan.

I u zivotu ima svakakvih ljudi.

Bitno je ne upustati se u nerazumne konflikte i tako gubiti vreme i energiju.

Comment by Tatiana (07/09/2010 11:46)

Zascenje [Одговори]

Bekstejdž (backstage) se na srpskom kaže zascenje

Comment by Zascenje je bekstedž (03/24/2017 03:37)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме