Канибалистички перформанс

Zhu Yu (На кинеском: 朱昱 ) је  скандалозни  кинески уметник, чије је подручје рада перформанс и концептуална уметност . Zhu Yu  је рођен 1970 год. у граду Ченгду, а данас живи и ради у граду Беијинг.  Његов рад покрива различита подручја уметности и укључује истраживања суштине медија, концепте пролазности, суштину форме у датоме оквиру... 

Његови најпознатији радови : «Канибализам» и «Жртвовање» - настали између 2000 и 2002- разматрају морална и религиозна питања, питања разликовања цивилизованости и људскости од дивљаштва. Његов најпознатији рад  «Једење људи» , представљен је јавности 2000 године, на Шангајском фестивалу уметности. У овом раду , уметник серијом фотографија, приказује  како се спрема оброк од људског  фетуса а затим га једе. По признању  самог уметника, коришћени фетус женског детета је украден из научног института. 

Zhu Yu који иначе себе сматра хришћанином, тврди да ни у једној постојећој религији канибализам није забрањен ; а такође по њему није познат ни један једини закон који би нам забрањивао да једемо људе.

 

  

                                                Уметник израђује и једе своје дело.