Понедељак, Мај 18, 2009

СРБОСЈЕК !

О правим размерама монструозности злочина који су систематски  вршени над Србима у концентрационом логору Јасеновац, најбоље сведоче језиви историјски детаљи попут усташког ножа " србосјека" и недела усташког кољача Петра Брзице.

Петар Брзица је био студент права и загрижени члан предводничке (foremast) католичке организације зване "Крижари". Био је усташки стражар у концентрационом логору Јасеновац који је на такмичењу пререзао грло 1360 заточеника специјално дизајнираним кољачким ножем званим Србосјек. Како је победио на такмичењу, проглашен је за "Краља Србоклања". Његове награде су биле златни сат, сребрни сервис, печено прасе и боца вина.

После Другог светског рата емигрирао је у Сједињене Америчке Државе. Југословенске власти нису биле у могућности да га ухвате. Вероватно је да је променио идентитет. Његово име је било на листи 59 нациста који живе у САД, коју је Јеврејска организација предала служби за Имиграцију и натурализацију током 1970. године. Брзица је остао неоткривен.

Србосјек је нож, накачен на чврсту рукавицу. Израђен по специјалној поруџбини у немачкој фирми Solingen.Смишљен је за брзо клање Срба у Независној држави Хрватској. То је најкоришћенији предмет у усташком геноциду, на местима као што је логор Јасеновац, Стара Градишка.Дизајн је направљен тако да омогући брзо клање уз најмање труда. Коришћен је масовно у НДХ. Организована су такмичења у логорима да би се видело ко може да прикоље највећи број Срба у задатом временском периоду. Забележени рекорд је постигао студент права Петар Брзица, проглашени краљ „србоклања“, који је успео да закоље 1360 Срба у једном дану !

Tо болесно оружје изгледа овако:

  Србосјек специјално дизајнирани нож за клање Срба.

Србосјек

Crkni te hrvati [Одговори]

Dabogda se svako njihovo kopile rodjeno rodilo sa srbosekom u vratu

Comment by Srbin (05/31/2009 01:30)

[Одговори]

Neka, vratice im se to
Mozda je on izbegao ovakvu sudbinu, ali njegovi unuci sigurno nece
GRANATE NA HRVATE

Comment by pris0ner (06/07/2009 11:03)

[Одговори]

ka dječak sam imao prilikuda gledam film u samom jasenovcu jezivo
a to da će se nekom vratiti čista iluzija

Comment by zole (06/09/2009 00:35)

[Одговори]

Osveta mora doci zlo se zlim vraca

Comment by Raco (08/24/2009 01:44)

Baš [Одговори]

Baš brz bješe naš Brzica

Comment by Željko (08/24/2009 22:00)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме