Петак, Новембар 27, 2009

Онанизам je природна човекова потреба

Док сам седео на тераси ( мада је сада већ помало и прохладно за то) чуо сам разговор двоjице једанаестогодишњака о дркању. Један од њих очигледно итекако има стажа у томе, а други је (био) неискусан . « Па како не знаш да га дркаш, узмеш га у руку када ти се дигне и вучеш кожицу горе, доле све док те не удари шок» поучавао  га  je искуснији друг. А након ове поуке «учитељ» му је  у детаље појашњавао како све може да се мастурбира, колико је то лепо радити а како је  још лепше ако се у току тога гледају порнићи или слике.  

То ме је насмејало, јер сам се сетио како сам још у основној школи у књизи: « Дечије болести» под одредницом «мастурбација» прочитао како се са њом почиње најчешће након информисања од стране пријатеља. Дечије болести, болест... замислио сам се зашто би то неко уопште звао болешћу, па то је сасвим природна и нормална ствар.Та помисао ме је подсетила на једну средњевековну књигу, у којој је писало да ће жени која  мастурбира испасти напоље материца (???!!) а да ће се мушкарцу који то практикује, осушити тестиси и спласнути снага тела. Занимљиво је приметити , како се и у двадесетом веку (Књига «Дечје болести» је штампана осамдесетих прошлог века)  мастурбација сматрала нечим болесним и ненормалним. А по већини психолога и лекара данашњице, мастурбација не само да није болест већ је и здрава! ( наравно ако се практикује умерено). Мастурбација је нешто што омогућава да се задовољи (смањи) сексуални нагон, као и да се задовоље неоствариве сексуалне жеље и фантазије. Мастурбација, тврде даље психолози, доводи до ослобађања од стреса и опуштања, тако да је људи практикују не само да би задовољили нагон већ и да би се ослободили агресивности и фрустрације. Неки лекари тврде како је умерени онанизам здрав по мушкарца јер редовно празни тестисе и на тај начин смањује вероватноћу појаве рака истих. Наравно увек има оних који мисле другачије, тако да постоје и доктори који заступају тезу да је онанија штетна по тестисе јер изазива механичка оштећења унутар њих. Стварно не знам ко је од њих у праву, али знам да сам већ увелико скренуо са своје првобитне замисли овог поста, па да се вратим на суштину...

 Ја нисам почео то да радим тако што сам за то сазнао од другова, па из радозналости решио да опробам и искусим. Пре се може рећи да сам дркање открио сам и то на сасвим случајан начин. Да ме жене узбуђују и привлаче али на некако другачији начин него дотад, открио сам већ са десет година. Тада би ми се већ редовно дизао на лепе и згодне девојке у које сам нетремце буљио док сам сатима листао кевине женске часописе. Сећам се да сам осетио како ме необично привлачи и узбуђује да им гледам ноге у црним најлонкама, стопала, стомак, груди, задњицу. Наравно пубертет ми је тада био тек у зачетку, тако да је требало да прође још годину дана па да откријем самозадовољавање. А десило се то сасвим случајно, једног пролећног послеподнева након повратка из школе, брљајући по ћалетовим каубојским романима налетео сам  на еротски роман. На насловној страни била је фотографија неке прелепе, голе плавуше а у самом роману биле су описане њене наводне секси авантуре. Сео сам на оближњи табуре и почео жудно да читам. Док сам читао не само да ми се дигао, већ сам почео полако и да га пипам. Осетивши да ми годи, да је лепо и да ме хвата нека милина наставио сам а остало је већ свима познато. 

Међутим чини ми се да је онанија била много безазленија у добу када сам ја био клинац. Тада ниси имао  кабловску и интернет, а сцену секса си могао да видиш једино на пар секунди у току гледања неког трилера. Данас сваки клинац захваљујући интернету може да без проблема скине не само тврде порниће већ и свакојаке друге болести и сексуалне перверзије.Онанија није болест и сигурно је да представља незаобилазну животну фазу али порнографија у потпуности може изопачити незрели дечји ум.  Слушајући ова два клинца како до детаља расправљају о којекаквим настраностима и перверзијама о којима сам ја у њиховим годинама могао само да сањам, схватио сам колико порнографија може бити погубна по ране пубертетлије. 

И на крају питање за читаоца, које је ваше мишљење о мастурбацији и да ли је жене мање упражњавају од мушкараца?  

                                                            Drkanje kurca

[Одговори]

Ma žene je podjednako upražnjavaju kao i muškarci ali se one prave fine.

A što raste prodaja vibratora kada ni jedna to ne radi pitam se ja sad?

Comment by Bobi (11/27/2009 20:45)

[Одговори]

Ni nastranost ni bolest, već izduvni ventil i deteta a i odraslog čoveka, valjdad se drka celog života. A žene, pa i žene su živa bića i one imaju potrebu za tim ali je ženska duša sramežljiva stidna, pa ne želi da prizna tako nešto kao mi muškarci.

Comment by Toti (11/27/2009 20:55)

Škakljivo [Одговори]

Škakljivo je to pitanje, zavisi šta čovek zamišlja dok to čini ako zamišlja svakojake bolesti onda je bolesno, mislim drkanje, a ako zamišlja normalne stvari onda je normalno.

A za nas žene neću uzinat da ti kažem, pa svisni od radoznalosti ;)

Comment by Vesna (11/27/2009 21:02)

[Одговори]

Sto dal žene vole, pa žene su to i izmislile.

Rohi ja volim te čitat zato što si otvoren i direktan ali neki puta znadeš banalizirat.

Comment by Željko (11/27/2009 21:14)

JA [Одговори]

Ja sam ya drkanje saynao od brata, jednom sam iynenada uleteo u WC i yatekao ga kako drka, na pitanje sta to radi, odgovorio mi je: "Kada budes veci kasce ti se samo", naravno ja se nisam zadovoljio sa ovim odgovorom i nakon duzeg navaljivanja objasnio mi je kako to ide, naravno cim je izasao iz WC, ja sam usao i po prvi put u zivotu ga izdrkao.

Comment by Jovan (11/27/2009 23:06)

[Одговори]

ja ga drkam 5-6 puta dnevno nalozen sam a imam14 god

Comment by Milos (11/27/2009 23:32)

[Одговори]

da je onanija greh izmisljaju lazni moralisti i crkva. Sve je to prirodno i normalno. da li valja da se drka 7 puta dnevno?

Comment by Ateista (11/27/2009 23:39)

[Одговори]

Onanija je samo nacin da svoju srecu uzmemo u vlastite ruke. ...

Comment by Anchy (11/27/2009 23:44)

[Одговори]

Mene i sama priča o drkanju uspali i navede da ga praktikujem.
Upravo sad poceh divljacki da ga drkam

Comment by Jankovic (11/27/2009 23:59)

Žene [Одговори]

Žene tvrde kako im je masturbacija bolja i od seksa. Žena masturbirajući može da postigne orgazam za dva minuta, dok joj je u toku seksa za to potrebno dobrih pola sata. One su malo zatvorenije po pitanjima seksa zato ih nikada nećemo čuti da o tome otvoreno govore.

Comment by Milovan (11/28/2009 14:57)

[Одговори]

onanizam krepi organizam. ...

Comment by Jodla (11/28/2009 15:04)

[Одговори]

Napomenula bih autoru da pojmovi Onanija i Masturbacija nisu ekvivalentni.

Masturbirati mogu svi bez obzira na pol, onanisati, medjutim, mogu samo muškarci, jer žene nemaju semena koje bi se uzaludno prosipalo po zemlji.

Onanija dakle uključuje izbacivanje sperme, a masturbacija samo zadovoljavanje.

Comment by Jasna (11/28/2009 15:18)

[Одговори]

Самозадовољавање... некако негира оно најљепше што је Бог дао човјеку - упућенопст на другога. можда је то само свједочанство колико смо отуђени и препуштени себи.

Comment by Харитон Алогијадис (11/28/2009 15:55)

Ne seri pope [Одговори]

Masturbacija ili samozdovoljavanje
Čak i u današnje vreme, doba nakon seksualne revolucije u kome je seks jedna od najvažnijih tema, masturbacija i dalje predstavlja ''tabu'' za koji su vezane mnoge predrasude. Otkrivanje prvih polnih zadovoljstava započinje doticanjem sopstvenih genitalija još u doba detinjstva i predstavlja normalnu pojavu i u adolescenciji i u odraslom dobu. U prirodi ljudskog roda je i težnja da se doživi seksualno uzbuđenje isto kao što moramo da dišemo i da se hranimo. Jedan od najjednostavnijih, najpristupačnijih, najčešćih i najnormalnijih načina da to postignemo je upravo samozadovoljavanje.
Masturbacija je fizička samostimulacija (dodirivanje, masaža, trljanje, stiskanje..) genitalnih organa i drugih erogenih zona koja ima cilj da se oseti seksualno uzbuđenje i doživi orgazam. Obično je povezana sa seksualnim fantazijama. Nema razlike u polovima, podjednako masturbiraju i muškarci i žene.
Na žalost, mnogi mladi ljudi nose teret neopravdanog stida i kivice vazanih za samozadovoljavanje zbog moralnih normi koje nameće religija ili društvo u celini. To je normalna i potpno bezopasna pojava koja ima mnogo pozitivnih strana. Dodirivanje sopstvenog tela je najbolji način da ga detaljno upoznaš i da saznaš šta ti najviše prija. Kasnije ta saznanja možeš podeliti sa svojim partnerom i to vam može mnogo obogatiti seksualni život. Isto tako postajete svesni svojih želja na osnovu seksualnih fantazija tokom samozadovoljavanja. Kada znate šta vam prija i šta želite onda ćete znati i šta da tražite.
Jedna od najčešćih predrasuda je da osobe koje su u vezi ne masturbiraju. Mnogi muškarci i žene se redovno samozadovoljavaju i istovremeno misle da je njihov zajednički seksualni život veoma buran, dovoljno čest i kvalitetan. U mnogim vezama masturbacija je deo predigre, npr. momka uzbuđuje da gleda devojku kada se samozadovoljava. Kada momci imaju problema sa preranom ejakulacijom (svršavanjem) obično im stručnjaci prepručuju da masturbiraju nekoliko sati pre seksualnog odnosa kako bi im odnos kasnije trajao duže. Ako nemate partnera samozadovoljavanje je potpuno normalan način da postignete seksualno uzbuđenje i da doživite orgazam, a da pri tome ne nosi opasnost od neželjene trudnoće i seksualno prenosivih infekcija. Mnogi ljudi, naprosto, masturbiraju jer ih to opušta.
Mladi se pitaju koliko često masturbiranje je normalo, šta je to previše. Odgovor na ovo pitanje je zaista prost. Sve dok vam mastubiranje ne remeti svakodnevni život normalno je onoliko koliko to vama odgovara. TMasturbacija je loša ako postane jedini način zadovoljavanja seksualnih potreba a da vas pri tom ne zanimaju svi drugi načini koje tokom života možete iskusiti, i to jedini način zato što druge načine ne želite ili ako predstavlja opsesivno kompulzivnu radnju, radnju koju ne možete da kontrolišete.
Koliko često ću se dodirivati, gde da se dodirujem, koliko jako, rukom ili nekim predmetom (npr. vibratorom), kada i gde, u društvu ili ne samo su pitanja koja pokazuju koliko mnogo izbora imate, da otkrijete sebe i da uživate.

Comment by Anchy (11/28/2009 19:49)

Brate [Одговори]

Brate mili, preterašte ga sa tim oduševljavanjem sa drkanjem. Kao da ste ga svi skupa tek sada otkrili, a masturbirate svi skupa sigurno već godinama. Nisam neka puritanka i ja to isto radim kad mi dodje ali treba imati meru, kulture i osećaja za TABU. A ti "verniče" ako si stvarno pravednik, trebao bi da se kloniš ovakvih sadržaja, a ne da ih namerno tražiš i držiš moralne pridike!

Comment by Jellena (11/28/2009 20:15)

[Одговори]

ja puno volim drkat jer bez drkanja ne mogu po gotovo najmanje 3 puta dnevno. ..... Vise volim drkanje nego sex sa ribom. Veci mi je uyitak drkanje nego seksanje. Volim drkati uz muziku, pogotovo uz saksofon, volim drkat u kadi punoj vruce vode, ponekad cak to radim i u prirodi.Volim da ga poslije duge setnje izdrkam u sumi.

Comment by Damir (11/28/2009 20:57)

[Одговори]

Drkanje, deco neinformisana, moze da sjebe vashu vezu sa devojkom, na taj nachin shto jednostavno, drkanje pravi jednu vrstu zavisnosti, racio - zavisnosti potkrepljenu sa jednostavnom logikom.
Poenta je da to skoro definitivno sjebava vas seksualni zivot (drkanje nije seksualni zivot), razdvaja vas od partnera, jer jednostavno nemate potrebu da jebete kad vec izdrkavate sami. Dopustite barem da vam partnerka izdrka, a i osim toga, neuporedivo je bolji osecaj kada ubacish kitu unutra, nego kad ga gulish rukama.
Osim naravno ako imate neku neprivlachnu ribu, pa imate problem da odrzite veyu

Comment by GejBre (11/28/2009 21:06)

[Одговори]

Drkanje je nesto najlepse na svetu, ja volim kada se kupam da uperim tus na usmine uuuhhhh, volim da masturbiram, jer mi je to instant zadovoljstvo

Comment by Tanja (12/04/2009 21:04)

[Одговори]

Ma žene mogu da se pojebu kad god im duša poželi, zato i ne moraju da masturbiraju, jednostavno mogu kad god požele da nadju jebača. Ako žena hoće da se ujutru kresne, već veče pre njega će naći fakera!

Comment by Zigmund (12/08/2009 12:31)

[Одговори]

Tehnike za drkanje.

1. Uzmite neki lubrikant, margarin, sapun itd (kod sapuna paziti da ne udje kroz rupicu, jer peče ko djavo.) Namažite glavić, jednom rukom zategnite kožu na kurcu do kraja i tako sve vreme držite, a drugom kružnim poretima trljajte glavić sa svih strana, a pogotovu sa donje strane glavića.
2.Sedite u kadu uzmite tuš, jednom rukom zategnite kožicu na kurcu i tako je sve vreme držite, a drugom jakim mlazom vode oblivajte glavic sa svih strana.

3. Lezite na krevet potrbuške, postavite kurac uz telo i jebite krevet, izvodite pokrete napred nazad kao da stvarno jebete, a zatim nabijte se iz sve snage uz krevet i počnite da izvodite kružne ppokrete vrteći karlicom.

4.Namažite šake nekim lubrikantom, skupite ih dlanom od dlan ko da molite a zatim ih razmaknite toliko da može da prodje kurac.Kada formirate oblik pičke, gurnite kurac izmedju šaka, šake držite čvrsto nepomično a kurac gurajte bokovima napred nazad ko da stvarno jebete.

5. Stavite jastuk na krevet , skinite gaće i lezite okrenuti potrbuške na jastuk. Nek vam kurac bude izmedju jastuka i tela, kada se namestite , počnite bokovima da izvodite pokrete napred nazad kao da jebete. Nabijte se skroz uz jastuk , tako da kožica na kurcu bude do kraja zaegnuta, a zatim bokovima počnite da izvodite kružne pokrete.

6.Drkajte jednom rukom klasično kurac, a drugom milujte i nežno gnječite muda.Polako kružnim pokretima milujte i stimulišite muda. Kada se približi vrhunac, milujte predeo ispod muda.

Comment by Kloki (12/08/2009 22:05)

Kloki [Одговори]

Kako sam jebao monahinje .Namera mi je pričati o tome kako sam nedavno jebao 5 kaludjerica u jednom manastiru u Srbiji.Naime prvo sam upoznao monahinju Simonidu koja me je krišom uvela u manastir, gde sam je i prvi put pojebao u pičku ,dupe i usta.Pošto sam dolazio više puta i na kraju postao neoprezan desi se da nas nastojnica manastira i ostale monahinje uhvate na delu .Moram priznati da mi nije bilo sve jedno ali se sve završilo kao u najlepšem snu.Jer monahinje onako zagorele videvši onoliki kurac odmah me zgrabiše i umalo me ne pocepaše.Al su tad nastale divlje orgije dok sam jednu jebo ostale su drkale pičku gurajući u nju veliku debelu sveću.A kako su tek strastvene dugo uzdržavanje i nedostatak kurca učinio ih je nezasitim jebuljama.Kakvih je tu sve perverzija bilo: pušenje kurca , lizanje pički, jebanje u dupe u pičku, svršavanje u usta.Razne životinjske poze stenjanje dahtanje.A tek što su bile nezasite svaka se najmanje sat vremena divlje nabijala na kurac , zibala kukovima ,dahtala i ispuštala neartikulisane krike.Nije prošlo ni nedelju dana a već sam bio u svih pet monahinja ušpricao spermu.I dalje ih divlje jebem zasipajući njihovu utrbu čitavim mlazevima uzavrelog semena .Jedino se brinem da neka od njih ne zatrudni ,ma šta ima veze reći će da su bezgrešno začele, ko zna možda neka od njih rodi novog Isusa

Comment by Kloki (08/23/2010 17:27)

[Одговори]

Jeee, ala vi ovde drkate. Svaka cast.
Bas ste napaljeni.
Samo da znate da se zene ipak mnogo manje samozadovoljavaju nego muskarci. Tako nam je priroda dala, redju napaljenost. Cak i ako po sebi merim opet ispadne tako. Ja sam masturbirala u mladosti toliko cesto da to nije bilo normalno. Mnogo puta u toku dana.
Sad sam malo starija i nemam vise tu potrebu, samo s vremena na vreme kad muz nece sex. Znaci kad muz nece sex bas duze vreme, ono mesec dana i sl. I to bude samo jednom u tih mesec dana nesexa. Valjda sam se preforsirala u pubertetu i adolescenciji.

Comment by sexydomacica (09/14/2010 22:34)

[Одговори]

Onanizam je u potpunosti prirodna stvar, pored ljudi i mnoge zivotinjske vrste ga redovno praktikuju.

Comment by ehholock (09/15/2010 13:44)

Grudrk [Одговори]

Jeste li videli sto se pojavila nova bolestina?

Grudrk je novi trend medju mladim devojkama, grudrkom one potvrdjuju svoje prijateljstvo medjusobno poverenje i privrzenost. Grudrk je grupno samozadovoljavanje, pri kome se grupa veoma bliskih drugarica okupi kod jedne od njih kuci, obnaze se ili skinu skroz gole i potom se grupno (istovremeno)samozadovoljavaju jedna pred drugom. Ali Grudrk nije lezbijski i nema veze sa lezbejkama. Svaka devojka se samozadovoljava sama za sebe!

Comment by Grudrk (05/22/2014 19:46)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме